Svet
9 ogledov

Pet človeških glav pustili pred šolo

Mehika nasilje EPA
Mehiška policija je pred osnovno šolo v Acapulcu našla pet razpadajočih glav in grozilna sporočila.

V sporočilih so neznanci zagrozili guvernerju zvezne države in lokalnim vodjem kartelov. Policija za zdaj še ni potrdila, ali je najdba povezana s petimi obglavljenimi trupli, ki so jih našli na drugem koncu mesta.

Zaradi stopnjevanja obračunov med karteli je v zadnjem mesecu svoja vrata zaprlo več deset šol. Med karteli namreč divja vojna za nadzor nad mestom. Ob začetku novega šolskega leta so številnim učiteljem zagrozili z nasiljem, če predstavnikom kartelov ne bodo izročili polovico svojega zaslužka, začenši s prvim oktobrom. Zaradi izsiljevanja so se učitelji odločili za stavko.

Guverner Angel Aguirre jim je obljubil, da se bodo zatekli k vrsti ukrepov, med drugim tudi večjim številom policijskih patrulj v okolici šol, namestitvi varnostnih kamer in gumbov za sprožanje alarma. A njegove napovedi učiteljev niso pomirile, saj ne pričakujejo izboljšanja čez noč.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.