Svet
11 ogledov

Žive zažgali

Napad na casino
1/11
Reuters
V Mehiki znova krvavi pokol: zamaskirani neznanci so vdrli v igralnico, jo polili z bencinom in zažgali. Umrlo je 53 ljudi.

"Moja soproga je prišla praznovat v igralnico. Večerjala je s prijatelji," je za televizijo Milenio TV dejal pretreseni moški, ki je v napadu izgubil svojo ženo. Po mnenju strokovnjakov ima napad, ki se je zgodil v mestu Monterrey na severu Mehike, vse značilnosti obračuna med mamilarskimi karteli.

Po besedah preživelega je več zamaskiranih moških včeraj popoldne vdrlo v igralnico Royale in začelo groziti gostom, nato so preproge polili z bencinom in jih zažgali.

Po podatkih lokalnih medijev bi bilo lahko v zgradbi še okoli 20 trupel. Reševalci in gasilci so vso noč iskali trupla in jih iz zgradbe nosili skozi luknjo, ki so jo naredili v zidu.

Sorodniki in prijatelji vseh tistih, ki so bili v času napada v igralnici, so se v dolgih vrstah zbrali na kraju incidenta. Zahtevajo informacije o svojih bližnjih.

Kremplji nasilja vsepovsod

Mehika se že dolgo časa bori z nasiljem, povezanim z mamili, oblasti pa so pri tem nemočne. Čeprav je zaustavitev nasilja ena od prioritet sedanjega predsednika Felipeja Calderona, ki je v ta boj vložil veliko denarja in človeških resursov, za zdaj ni pravega učinka. Od leta 2006 je v mamilarski vojni umrlo 42 tisoč ljudi.

Nasilju se tako ni mogel izogniti niti Monterrey, ki je dolgo veljal za vzor uspešnega in dobro razvijajočega se mesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.