Pet poslancev v bolnišnici

Foto: Žurnal24 Pretep poslancev v ukrajinskem parlamentu. (Foto: Reuters)

Your browser doesn’t support HTML5 video

Pet opozicijskih poslancev ukrajinskega parlamenta je v četrtek pristalo v bolnišnici, potem ko so se v parlamentu stepli s predstavniki koalicije.
Oglej si celoten članek

Predstavniki opozicije niso želeli zapustiti dvorane, saj so s svojo navzočnostjo želeli izraziti protest proti pregonu Julije Timošenko, ki jo sumijo zlorabe oblasti. Opozicijski poslanci so se namenili prespati v parlamentarni dvorani, da bi tako preprečili nadaljevanje parlamentarne razprave v petek.

Njihov načrt ni bil povšeči članom stranke predsednika Viktorja Janukoviča. Njeni predstavniki so vkorakali v sobo in se s svojimi nasprotniki zapletli v pretep, ki se je slabo končal za pet mož.

Janukovičeva vlada je obtožila Timošenkovo, bivšo premierko in Janukovičevo glavno nasprotnico, da je sredstva, namenjena okoljevarstvu, porabila za izplačilo pokojnin. Timošenkova je obtožbe že zavrnila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.