Svet
7 ogledov

Pet poslancev v bolnišnici

Pretep poslancev v ukrajinskem parlamentu. (Foto: Reuters)
1/2
Žurnal24 main
Pet opozicijskih poslancev ukrajinskega parlamenta je v četrtek pristalo v bolnišnici, potem ko so se v parlamentu stepli s predstavniki koalicije.

Predstavniki opozicije niso želeli zapustiti dvorane, saj so s svojo navzočnostjo želeli izraziti protest proti pregonu Julije Timošenko, ki jo sumijo zlorabe oblasti. Opozicijski poslanci so se namenili prespati v parlamentarni dvorani, da bi tako preprečili nadaljevanje parlamentarne razprave v petek.

Njihov načrt ni bil povšeči članom stranke predsednika Viktorja Janukoviča. Njeni predstavniki so vkorakali v sobo in se s svojimi nasprotniki zapletli v pretep, ki se je slabo končal za pet mož.

Janukovičeva vlada je obtožila Timošenkovo, bivšo premierko in Janukovičevo glavno nasprotnico, da je sredstva, namenjena okoljevarstvu, porabila za izplačilo pokojnin. Timošenkova je obtožbe že zavrnila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.