Peterle vodja

Foto: Žurnal24 (Foto: istock)
Visoka predstavnica EZ za zunanje zadeve in varnostno politiko Catherine Ashton imenovala evropskega poslanca Lojzeta Peterleta za vodjo opazovalne misije s strani EZ.
Oglej si celoten članek
Lojze Peterle je bil za vodjo opazovalne misije v Nigeriji izbran tudi zaradi preteklih izkušenj pri spremljanju volitev v Aziji. Evropski parlament ga je leta 2008 imenoval za člana opazovalne delegacije za spremljanje predsedniških volitev v Azerbajdžanu, leto kasneje za spremljanje parlamentarnih volitev v Kambodži, lani pa je bil tudi član opazovalne misije na predsedniških volitvah v Ukrajini.

V Nigeriji, državi v Zahodni Afriki v Gvinejskem zalivu, je letošnji april izjemno pomemben za nadaljnji politični razvoj države.

Potekale bodo kar tri vrste volitev: 2. aprila bodo prebivalci volili predstavnike v državni zbor, teden dni kasneje bodo potekale predsedniške volitve, 16. aprila pa še volitve za guvernerja in v deželne zbore.

Razmere volitev bo spremljala EZ
Na povabilo vlade Zvezne republike Nigerije bo Evropska zveza (EZ) uradno odpravo v Nigeriji začela 9. marca in tako spremljala razvoj tamkajšnjih volitev v skladu z domačo in mednarodno zakonodajo. Sestavljalo jo bo več kot 120 opazovalcev iz 27 držav članic EZ ter Norveške in Švice.
 
Peterle vodja
V ta namen je visoka predstavnica EZ za zunanje zadeve in varnostno politiko Catherine Ashton imenovala evropskega poslanca Lojzeta Peterleta za vodjo opazovalne misije s strani EZ.
 
Peterle je zahtevno nalogo z veseljem sprejel: "Zame je to velik privilegij, da lahko vodim opazovalno misijo celotne EZ v Nigeriji. Upam, da bodo aprilske volitve vodile v mirnejšo prihodnost te države. Pomembno je, da lahko državljani izvajajo volilno pravico in da je kandidatom za volitve omogočena demokratična kampanja."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.