Pijan potnik povzročil zaprtje letališča

Foto: EPA
Foto: EPA
Potem ko je bilo letalo avstralske družbe "ugrabljeno", je policija priprla pijanega potnika. Pred tem zaprli letališče in preusmerili vse lete.
Oglej si celoten članek

Pijani potnik je nameraval s silo vstopiti v pilotsko kabino letala avstralske družbe Virgin Australia Airlanes, zaradi česar je pilot nemudoma sprožil alarm za ugrabitev. Letalo je poletelo iz avstralskega Brisbana.

Vest o ugrabljenem letalu se je bliskovito razširila; prva jo je objavila indonezijska televizija, ki se je sklicevala na izjave predstavnika zračne kontrole mednarodnega letališča na Baliju. Televizijo so povzemali večji svetovni mediji.

Letalo je zasilno pristalo na indonezijskem Baliju, ki je vse preostale lete preusmeril na druga letališča. Na koncu se je izkazalo, da gre za lažni alarm, ki ga je zakuhal pijani potnik. Policija ga je aretirala.

Z avstralske letalske družbe so v sporočilu za javnost poudarili, da varnost 139 potnikov in članov posadke ni bila niti za trenutek ogrožena. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.