Svet
18 ogledov

Pijan potnik povzročil zaprtje letališča

Letališče na Baliju EPA
Potem ko je bilo letalo avstralske družbe "ugrabljeno", je policija priprla pijanega potnika. Pred tem zaprli letališče in preusmerili vse lete.

Pijani potnik je nameraval s silo vstopiti v pilotsko kabino letala avstralske družbe Virgin Australia Airlanes, zaradi česar je pilot nemudoma sprožil alarm za ugrabitev. Letalo je poletelo iz avstralskega Brisbana.

Vest o ugrabljenem letalu se je bliskovito razširila; prva jo je objavila indonezijska televizija, ki se je sklicevala na izjave predstavnika zračne kontrole mednarodnega letališča na Baliju. Televizijo so povzemali večji svetovni mediji.

Letalo je zasilno pristalo na indonezijskem Baliju, ki je vse preostale lete preusmeril na druga letališča. Na koncu se je izkazalo, da gre za lažni alarm, ki ga je zakuhal pijani potnik. Policija ga je aretirala.

Z avstralske letalske družbe so v sporočilu za javnost poudarili, da varnost 139 potnikov in članov posadke ni bila niti za trenutek ogrožena. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.