Pijan in brez izpita povzročil nesrečo, pobegnil in povzročil še eno

Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell
Voznik jo je odnesel brez poškodb, en sopotnik v vozilu se še bori za življenje, drugi je poškodbam podlegel.
Oglej si celoten članek

V petek zvečer se je v Klisu, v splitsko-dalmatinski županiji zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 19-letnik, za življenje leto dni starejšega moškega pa se borijo v bolnišnici. 

Policija je z zbiranjem podatkov ugotovila, da je 18-letni moški vozil osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Moški je trčil v zadnji del vozila, ki je spremljajo izredni prevoz, in v vlečno vozilo. Po trčenju, v katerem je nastala zgolj gmotna škoda, je s kraja dogodka pobegnil. 

Za tem je povzročil še eno nesrečo. 18-letni voznik je z vozilom zletel s cestišča in pri tem zadel parkirano vozilo in zid hiše. Na kraju dogodka je umrl njegov 19-letni sopotnik, drugega sopotnika pa so hudo poškodovanega odpeljali v bolnišnico. Voznik v nesreči ni bil poškodovan, poročajo hrvaški mediji. 

Zoper 18-letnika bodo podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve prometne nesreče, bega s kraja nesreče, vožnje pod vplivom alkohola in vožnje brez vozniškega dovoljenja. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.