Svet
5007 ogledov

Pijan in brez izpita povzročil nesrečo, pobegnil in povzročil še eno

Hrvaška policija. Hrvoje Jelavić / Pixsell
Voznik jo je odnesel brez poškodb, en sopotnik v vozilu se še bori za življenje, drugi je poškodbam podlegel.

V petek zvečer se je v Klisu, v splitsko-dalmatinski županiji zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 19-letnik, za življenje leto dni starejšega moškega pa se borijo v bolnišnici. 

Policija je z zbiranjem podatkov ugotovila, da je 18-letni moški vozil osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Moški je trčil v zadnji del vozila, ki je spremljajo izredni prevoz, in v vlečno vozilo. Po trčenju, v katerem je nastala zgolj gmotna škoda, je s kraja dogodka pobegnil. 

Za tem je povzročil še eno nesrečo. 18-letni voznik je z vozilom zletel s cestišča in pri tem zadel parkirano vozilo in zid hiše. Na kraju dogodka je umrl njegov 19-letni sopotnik, drugega sopotnika pa so hudo poškodovanega odpeljali v bolnišnico. Voznik v nesreči ni bil poškodovan, poročajo hrvaški mediji. 

Zoper 18-letnika bodo podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve prometne nesreče, bega s kraja nesreče, vožnje pod vplivom alkohola in vožnje brez vozniškega dovoljenja. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.