Pirova zmaga za Huckabeeja

Foto: Žurnal24 huckabee_040108_reuters
Nekdanji guverner Arkansasa Mike Huckabee je po prvih podatkih vzporednih volitev zmagovalec primarnih volitev v zvezni državi Kansas.
Oglej si celoten članek

Po 76 odstotkih preštetih glasov jih je Huckabee osvojil 62 odstotkov, McCain 22 in Paul 11, zato so ga ameriške televizije že razglasile za zmagovalca. Huckabee je tako na državni konvenciji republikancev v Kansasu dosegel novo zmago, kljub temu pa za republikansko kandidaturo na predsedniških volitvah praktično nima nobenih možnosti. Huckabee je na "super torek", ko so na volišča odšli prebivalci 21 zveznih držav, zmago prejel le v štirih državah, medtem ko je republikanski favorit, senator Arizone John McCain "v žep pospravil" devet držav. McCain ima nominacijo skoraj že zagotovljeno, še posebej po odstopu svojega glavnega nasprotnika Mitta Romneyja iz predsedniške tekme. Kaže, da je Huckabee z ogromnim zaostankom le nenevarna ovira na zmagoviti McCainovi poti.

V soboto so se republikanski predsedniški kandidati pomerili še na strankarskih zborovanjih v državi Washington in strankarskih volitvah v Louisiani.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.