Svet
2 ogledov

Pirova zmaga za Huckabeeja

huckabee_040108_reuters Žurnal24 main
Nekdanji guverner Arkansasa Mike Huckabee je po prvih podatkih vzporednih volitev zmagovalec primarnih volitev v zvezni državi Kansas.

Po 76 odstotkih preštetih glasov jih je Huckabee osvojil 62 odstotkov, McCain 22 in Paul 11, zato so ga ameriške televizije že razglasile za zmagovalca. Huckabee je tako na državni konvenciji republikancev v Kansasu dosegel novo zmago, kljub temu pa za republikansko kandidaturo na predsedniških volitvah praktično nima nobenih možnosti. Huckabee je na "super torek", ko so na volišča odšli prebivalci 21 zveznih držav, zmago prejel le v štirih državah, medtem ko je republikanski favorit, senator Arizone John McCain "v žep pospravil" devet držav. McCain ima nominacijo skoraj že zagotovljeno, še posebej po odstopu svojega glavnega nasprotnika Mitta Romneyja iz predsedniške tekme. Kaže, da je Huckabee z ogromnim zaostankom le nenevarna ovira na zmagoviti McCainovi poti.

V soboto so se republikanski predsedniški kandidati pomerili še na strankarskih zborovanjih v državi Washington in strankarskih volitvah v Louisiani.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.