Piščanci štirikrat težji kot pred petdesetimi leti

Foto: EPA
Foto: EPA
Ste opazili, da so piščanci z leti povečali? Kanadski raziskovalci so ugotovili, da različne pasme tehtajo tudi do štirikrat več.
Oglej si celoten članek

Kanadski raziskovalci iz univerze Alberta so primerjali pasme piščancev iz različnih obdobji, ki so jih krmili z enako krmo, in ugotovili, da so piščanci postali tudi do štirikrat težji.

Poleg tega, da imajo piščanci danes približno tri kilograme več kot pred petdsetimi leti, so raziskovalci ugotovili, da imajo piščanci moderne pasme veliko večje prsi, ki veljajo kot najbolj priljubljen kos piščanca. Pišanci leta 1957 naj bi imeli tudi do trikrat manjše prsi kot tisti vzrejeni leta 2005.

Novejše pasme piščancev pa se za razliko od starejših soočajo s povečanimi zdravstvenimi težavami, med drugim tudi kostmi, srcem in imunskim sistemom. Raziskovalci domnevajo, da bi bile težave lahko povezane z večjo težo piščancev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 23:31 6. November 2014.

    industrija dela kar se prodaja..ne kupvt in jest (tazga) mesa pa bo..

  • 20:02 6. November 2014.

    Narava spreminja genski zapis v miljonih letih samo za to, da se napačne spremembe izločijo z smrtjo. Človek pa to …

  • 19:59 6. November 2014.

    To niso heci vidva spodaj. Manipulira se z geni in umetno se ustvarjajo novi genski zapisi. To pa potem mi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.