Svet
23 ogledov

Piščanci štirikrat težji kot pred petdesetimi leti

piščanci EPA
Ste opazili, da so piščanci z leti povečali? Kanadski raziskovalci so ugotovili, da različne pasme tehtajo tudi do štirikrat več.

Kanadski raziskovalci iz univerze Alberta so primerjali pasme piščancev iz različnih obdobji, ki so jih krmili z enako krmo, in ugotovili, da so piščanci postali tudi do štirikrat težji.

Poleg tega, da imajo piščanci danes približno tri kilograme več kot pred petdsetimi leti, so raziskovalci ugotovili, da imajo piščanci moderne pasme veliko večje prsi, ki veljajo kot najbolj priljubljen kos piščanca. Pišanci leta 1957 naj bi imeli tudi do trikrat manjše prsi kot tisti vzrejeni leta 2005.

Novejše pasme piščancev pa se za razliko od starejših soočajo s povečanimi zdravstvenimi težavami, med drugim tudi kostmi, srcem in imunskim sistemom. Raziskovalci domnevajo, da bi bile težave lahko povezane z večjo težo piščancev.

Komentarjev 5
  • mitjap 23:31 06.november 2014.

    industrija dela kar se prodaja..ne kupvt in jest (tazga) mesa pa bo..

  • mirko 20:02 06.november 2014.

    Narava spreminja genski zapis v miljonih letih samo za to, da se napačne spremembe izločijo z smrtjo. Človek pa to dela v parih letih z vsemi napakami vred, ki lahko usodno ogrozi svoj lasten obstoj.

  • mirko 19:59 06.november 2014.

    To niso heci vidva spodaj. Manipulira se z geni in umetno se ustvarjajo novi genski zapisi. To pa potem mi jemo. Me kar zanima kako se bosta hecala, ko se bo vama rodil otrok z telesno ali psihično hibo, ki ...prikaži več je lahko posledica vtikanje človeka v genetiko.