Pistoriusevo opravičilo

Foto: EPA Osrca Pistorius Foto: Reuters Oscar Pistorius sojenje Foto: Reuters Oscar Pistorius sojenje Foto: Reuters Oscar Pistorius sojenje Foto: EPA Mama Reeve Steelcamp
Južnoafriški paraolimpijec danes pred sodnikom o usodni noči, ko je ubil svoje dekle Reevo Steenkamp.
Oglej si celoten članek

Oscar Pistorius se je ob začetku svoje izpovedi opravičil družini svoje mrtve spremljevalke, ki jo je ubil 14. februarja lani. "Od tragedije naprej ni bilo trenutka, da ne bi imel v mislih vaše družine," je s tresočim se glasom dejal paraolimpijec. "Prvi ste, ki jih imam v mislih, ko se zbudim, prvi ste v mojih molitvah. Ne morem si predstavljati bolečine, gorja in praznine, ki sem jo s svojim dejanjem povzročil vaši družini."

Med izpovedjo pred sodnikom je – po poročanju Reutersa – večkrat zajokal, govoril je s tresočim se glasom. "Strah me je spanja ... Imam strašne nočne more," je povedal in dodal, da se pogosto zbuja, potem ko zavoha Reevino kri.

Pred sodiščem je danes znova poudaril, da je Reevo poskušal zaščititi, potem ko je mislil, da so na delu vlomilci. "Lahko vam zagotovim, da se je tistega večera pred usodnim trenutkom počutila ljubljeno!"

Pistorius je povedal še, da jemlje antidepresive in uspavalne tablete ter da nikoli več v življenju noče prijeti nobenega orožja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.