Svet
11 ogledov

Pistoriusevo opravičilo

Osrca Pistorius
1/5
EPA
Južnoafriški paraolimpijec danes pred sodnikom o usodni noči, ko je ubil svoje dekle Reevo Steenkamp.

Oscar Pistorius se je ob začetku svoje izpovedi opravičil družini svoje mrtve spremljevalke, ki jo je ubil 14. februarja lani. "Od tragedije naprej ni bilo trenutka, da ne bi imel v mislih vaše družine," je s tresočim se glasom dejal paraolimpijec. "Prvi ste, ki jih imam v mislih, ko se zbudim, prvi ste v mojih molitvah. Ne morem si predstavljati bolečine, gorja in praznine, ki sem jo s svojim dejanjem povzročil vaši družini."

Med izpovedjo pred sodnikom je – po poročanju Reutersa – večkrat zajokal, govoril je s tresočim se glasom. "Strah me je spanja ... Imam strašne nočne more," je povedal in dodal, da se pogosto zbuja, potem ko zavoha Reevino kri.

Pred sodiščem je danes znova poudaril, da je Reevo poskušal zaščititi, potem ko je mislil, da so na delu vlomilci. "Lahko vam zagotovim, da se je tistega večera pred usodnim trenutkom počutila ljubljeno!"

Pistorius je povedal še, da jemlje antidepresive in uspavalne tablete ter da nikoli več v življenju noče prijeti nobenega orožja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.