Pitbuli raztrgali dveletnika

Foto: Žurnal24 (Foto: istockphoto)
V ZDA v Kaliforniji je pet pitbulov raztrgalo dveletnega dečka. Psi so bili v lasti dedka, ki naj bi čuval otroka.
Oglej si celoten članek

Dveletni Jacob Bisbee je odprl garažna vrata, ko ga je napadlo pet pitbulov. Zaradi krikov so pritekli sosedi, ki so takoj poklicali reševalce in policijo, a Jacoba niso uspeli rešiti; zaradi hudih poškodb je umrl v bolnišnici.

Psi so pripadali dečkovemu 52-letnemu dedku Stevenu Hayashiju, ki je otroka pustil samega doma. Policija ga je, po poročanju Sky News, aretirala zaradi ogrožanja otroka in posedovanja nevarnih živali.

Sosedi pravijo, da so pse pogosto videli tavati po cesti brez kakršnega koli nadzora. Ena izmed sosed je povedala, da je nekoč umivala avtomobil, ko se ji je približal eden od pitbulov in začel renčati: „Prestrašila sem se, ko pa sem mu rekla, naj izgine, je res odšel.“

Zaradi tragične smrti dveletnika se je v ZDA znova vnela debata o strožjem zakonu glede nevarnih psov. Pred kratkim je namreč prav tako pitbul v ameriški zvezni državi Tennessee do smrti raztrgal 71-letnega moškega, še tri ljudi, ki so skušali pomagati, pa je poškodoval.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.