Svet
14 ogledov

Pitbuli raztrgali dveletnika

(Foto: istockphoto) Žurnal24 main
V ZDA v Kaliforniji je pet pitbulov raztrgalo dveletnega dečka. Psi so bili v lasti dedka, ki naj bi čuval otroka.

Dveletni Jacob Bisbee je odprl garažna vrata, ko ga je napadlo pet pitbulov. Zaradi krikov so pritekli sosedi, ki so takoj poklicali reševalce in policijo, a Jacoba niso uspeli rešiti; zaradi hudih poškodb je umrl v bolnišnici.

Psi so pripadali dečkovemu 52-letnemu dedku Stevenu Hayashiju, ki je otroka pustil samega doma. Policija ga je, po poročanju Sky News, aretirala zaradi ogrožanja otroka in posedovanja nevarnih živali.

Sosedi pravijo, da so pse pogosto videli tavati po cesti brez kakršnega koli nadzora. Ena izmed sosed je povedala, da je nekoč umivala avtomobil, ko se ji je približal eden od pitbulov in začel renčati: „Prestrašila sem se, ko pa sem mu rekla, naj izgine, je res odšel.“

Zaradi tragične smrti dveletnika se je v ZDA znova vnela debata o strožjem zakonu glede nevarnih psov. Pred kratkim je namreč prav tako pitbul v ameriški zvezni državi Tennessee do smrti raztrgal 71-letnega moškega, še tri ljudi, ki so skušali pomagati, pa je poškodoval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.