Plačajte ali obdržimo otroka v porodnišnici!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Grško varčevanje v zdravstvu privedlo do bizarnih situacij. Nenujni posegi že pol leta niso za nikogar več brezplačni.
Oglej si celoten članek

Grška vlada je vsem zdravstvenim ustanovam naročila, naj močno oklestijo svoja sredstva – posledice kakopak najbolj občutijo pacienti.

Žalostna, a hkrati bizarna  zgodba, ki je posledica zategovanja pasu, prihaja iz atenske porodnišnice. Od pacientke so namreč zahtevali, naj plača carski rez. Ko jim je dejala, da preprosto nima zahtevanih 1.200 evrov, so ji zagrozili, da bodo obdržali otroka, dokler ne plača vseh bolnišničnih računov, poroča BBC.

Pet evrov tudi, če imaš zavarovanje

Mlada mama namreč tako kot še na sto tisoče drugih Grkov ni upravičena do brezplačne nenujne medicinske pomoči. Država brezplačno zdravstvo omogoča tistim, ki so redno zaposleni in redno plačujejo zavarovalne prispevke, ter za brezposelne, ki imajo poravnane vse davčne dolgove. To zagotovilo odpade že, če denimo niso poravnali parkirne kazni.

V zadnje pol leta pa so v vseh bolnišnicah začeli uvajati petevrsko plačilo, tudi če so izpolnjeni vsi pogoji za brezplačno zdravstveno oskrbo.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.