Plačajte, drugače tožimo

Foto: Žurnal24 Skupina 131 žrtev spolnih zlorab zahteva od 15.000 do 130.000 evrov odškodnine z
Skupina 131 žrtev spolnih zlorab zahteva od 15.000 do 130.000 evrov odškodnine za primer. Cerkvenim oblastem so dali na voljo deset dni časa, da se opredelijo, nato se bodo obrnili na sodišče.
Oglej si celoten članek

Pismo z zahtevami je na šest od devetih škofij v državi poslal njihov odvetnik Werner Schostal. V pismu je zapisal, da so škofije krive, ker niso storile ničesar za končanje spolnih zlorab s strani duhovnikov. Ob tem so krivce premestili v druge institucije, kjer so lahko nadaljevali svoja dejanja.

15.000 evrov na osebo
Žrtve zahtevajo takojšnje nakazilo 15.000 evrov na osebo na poseben račun ter pokritje stroškov za terapijo, ki jo potrebuje vsaka peta žrtev.

Do zahtev prihaja, potem ko so od marca na dan prišle številne spolne zlorabe, ki so jih zagrešili duhovniki. Predsednik avstrijske škofovske konference, dunajski kardinal Christoph Schönborn, je aprila oblikoval posebno preiskovalno komisijo, ki je ugotovila nekaj manj kot dvesto primerov spolnih zlorab otrok s strani duhovnikov.

Avstrijska škofovska konferenca je na srečanju v Mariazellu, ki ga ima do srede, sprejela nove ukrepe za preprečevanje tovrstnih zlorab.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.