Plačali 4 tisoč evrov in skoraj umrli

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Bolgara, ki sta v kombi natrpala 67 migrantov in pri tem močno ogrozila njihovo zdravje, sta za svojo ’storitev’ računala štiri tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Hrvaška policija je ta konec tedna v zadnjem hipu rešila 67 ljudi, ki sta jih 42- in 49-letni Bolgar skušala prepeljati do slovenske meje. Bolgara sta migrante peljala v kombiju. Zaradi pomanjkanja zraka in ker že več dni niso jedli in pili, jih je bilo kar 35 v nezavesti, ko je kombi ustavila policija. Več kot 40 so jih prepeljali v bolnišnico, med njimi tudi 10-letna dečka. 

Policija je priprla oba Bolgara, ki naj bi za prevoz čez Hrvaško do meje s Slovenijo od migrantov dobila štiri tisoč evrov. Mlajši od obeh naj bi se v začetku decembra v Srbiji dogovoril, da bo prepeljal ljudi na želeno točko. Starejši je z osebnim avtomobilom vozil pred kombijem, da bi slednjega pravočasno obvestil o morebitnih policijskih kontrolah. Policija je k sreči kombi kljub ’izvidnici’ ustavila na cestninski postaji Novska. 

Migrante, tako tiste, ki so še v bolnišnici, kot tiste, ki so v nastanitvenemu centru v Sisku, bodo hrvaške oblasti zaradi ilegalnega prečkanja meje izročile nazaj Srbiji. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:34 19. December 2016.

    OK pred leti sem videl kako je na avtocestnem postajališču prišlo iz kombija 21 Bolgarov, sem mislil da je to …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.