Svet
38 ogledov

Plačali 4 tisoč evrov in skoraj umrli

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Bolgara, ki sta v kombi natrpala 67 migrantov in pri tem močno ogrozila njihovo zdravje, sta za svojo ’storitev’ računala štiri tisoč evrov.

Hrvaška policija je ta konec tedna v zadnjem hipu rešila 67 ljudi, ki sta jih 42- in 49-letni Bolgar skušala prepeljati do slovenske meje. Bolgara sta migrante peljala v kombiju. Zaradi pomanjkanja zraka in ker že več dni niso jedli in pili, jih je bilo kar 35 v nezavesti, ko je kombi ustavila policija. Več kot 40 so jih prepeljali v bolnišnico, med njimi tudi 10-letna dečka. 

Policija je priprla oba Bolgara, ki naj bi za prevoz čez Hrvaško do meje s Slovenijo od migrantov dobila štiri tisoč evrov. Mlajši od obeh naj bi se v začetku decembra v Srbiji dogovoril, da bo prepeljal ljudi na želeno točko. Starejši je z osebnim avtomobilom vozil pred kombijem, da bi slednjega pravočasno obvestil o morebitnih policijskih kontrolah. Policija je k sreči kombi kljub ’izvidnici’ ustavila na cestninski postaji Novska. 

Migrante, tako tiste, ki so še v bolnišnici, kot tiste, ki so v nastanitvenemu centru v Sisku, bodo hrvaške oblasti zaradi ilegalnega prečkanja meje izročile nazaj Srbiji. 

Komentarjev 1
  • stanko75 15:34 19.december 2016.

    OK pred leti sem videl kako je na avtocestnem postajališču prišlo iz kombija 21 Bolgarov, sem mislil da je to rekord kar gre v kombi, ampak kako hudiča lahko v kombi spraviš 67+2 ljudi??. Tem dvema bolgaroma bi morali nagrado ...prikaži več za Guinnesov rekord.