Plaz zasul hotel, več mrtvih

Foto: EPA
Foto: EPA
V osrednji Italiji je snežni plaz zasul hotel, v katerem je bilo več deset ljudi.
Oglej si celoten članek

Plaz je hotel v regiji Abruzzo zasul že včeraj, ko je širše območje osrednje Italije streslo več potresov. Reševalne službe so se vso noč prebijale do hotela, prvi reševalci so do hotela na smučeh prispeli zgodaj zjutraj. Televizija SkyTG24 in italijanska tiskovna agencija Ansa poročata, da so v hotelu Rigopiano v mestu Farindola našli več mrtvih. "Mrtvih je precej," naj bi oblastem sporočil vodja reševalcev na terenu Antonio Crocetta.

Foto: EPA Plaz v Italiji zasul hotel

V hotelu naj bi bilo po zadnjih podatkih skupno 30 ljudi. Hotel naj bi se pod plazom delno porušil. Do sedaj so se uspeli dokopati do dveh ljudi, oba sta bila v avtomobilu pred hotelom. Enega so prepeljali v bolnišnico zaradi podhladitve, naj pa ne bi bil v smrtni nevarnosti. Drugi rešeni moški je nepoškodovan, reševalcem je povedal, da so v hotelu ostali njegovi otroci in žena.

Foto: EPA Plaz v Italiji, Reševalci

Kot še poročajo italijanski mediji je nekdo iz zasutega hotela sinoči poslal dramatično SMS sporočilo: "Pomagajte nam! Umrli bomo zaradi mraza!"

Razmere v regiji so še vedno alarmante. Bojijo se morebitnih novih plazov. Na območju že več dni sneži, zaradi česar imajo reševalci še dodatno oteženo delo. Do hotela so se lahko prebili le s smučmi.  

Foto: EPA plaz Abruzzo

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.