Svet
45 ogledov

Plaz zasul hotel, več mrtvih

Plaz v Italiji zasul hotel EPA
V osrednji Italiji je snežni plaz zasul hotel, v katerem je bilo več deset ljudi.

Plaz je hotel v regiji Abruzzo zasul že včeraj, ko je širše območje osrednje Italije streslo več potresov. Reševalne službe so se vso noč prebijale do hotela, prvi reševalci so do hotela na smučeh prispeli zgodaj zjutraj. Televizija SkyTG24 in italijanska tiskovna agencija Ansa poročata, da so v hotelu Rigopiano v mestu Farindola našli več mrtvih. "Mrtvih je precej," naj bi oblastem sporočil vodja reševalcev na terenu Antonio Crocetta.

Plaz v Italiji zasul hotel | Avtor: EPA EPA

V hotelu naj bi bilo po zadnjih podatkih skupno 30 ljudi. Hotel naj bi se pod plazom delno porušil. Do sedaj so se uspeli dokopati do dveh ljudi, oba sta bila v avtomobilu pred hotelom. Enega so prepeljali v bolnišnico zaradi podhladitve, naj pa ne bi bil v smrtni nevarnosti. Drugi rešeni moški je nepoškodovan, reševalcem je povedal, da so v hotelu ostali njegovi otroci in žena.

Plaz v Italiji, Reševalci | Avtor: EPA EPA

Kot še poročajo italijanski mediji je nekdo iz zasutega hotela sinoči poslal dramatično SMS sporočilo: "Pomagajte nam! Umrli bomo zaradi mraza!"

Razmere v regiji so še vedno alarmante. Bojijo se morebitnih novih plazov. Na območju že več dni sneži, zaradi česar imajo reševalci še dodatno oteženo delo. Do hotela so se lahko prebili le s smučmi.  

plaz Abruzzo | Avtor: EPA EPA

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.