Pletla šal iz vagine

Foto: Prtscr Youtube
Foto: Prtscr Youtube
Vaginalno pletenje. Sodobna umetnica Casey Jenkis je želela s svojim performansom izzvati vse, ki jih je strah ženskih genitalij.
Oglej si celoten članek

35-letna Avstralka je želela s svojim 28-dnevnim performansom razbiti predsodke, ki obstajajo o ženskih spolnih organih. Zato je to, po njenem mnenju, tabujsko področje povezala z nečim, na kar imamo vsi prijetne in nežne asociacije: s šalom. "Če dobro pogledate vulvo, ugotovite, da je to le del telesa. Ni nič šokantnega, strašljivega. Nič ne bo skočilo ven in vas pojedlo," meni umetnica.

28 dni je namreč v galeriji pletla šal, klobčič volne pa si je vsak dan pred pletenjem vstavila v vagino. Vztrajala je tudi v času menstruacije. Pravi, da njena umetnost ni bila boleča, mestoma jo je celo vzburjala. "Tako pletenje me omejuje, ampak ni boleče. Ženske iz tam iztisnejo otroke, to je precej robustno območje," je pojasnila.

Podrobnejša pojasnila projekta Jenkisove, ki se je končal sredi decembra, si lahko ogledate v tem videoposnetku (v angleškem jeziku).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 19:55 4. Januar 2015.

    O čem pa klobasaš??? Kdo ali kaj izstopa??? Vagina???

  • svet je preveč obseden s tem da izstopa

  • 11:32 4. Januar 2015.

    In s tem je razbila predsodke o ženskih spolnih organih?!?! Babi manjka pameti pa dela na tekočem traku, da ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.