Svet
44 ogledov

Pletla šal iz vagine

Šal iz vagine Prtscr Youtube
Vaginalno pletenje. Sodobna umetnica Casey Jenkis je želela s svojim performansom izzvati vse, ki jih je strah ženskih genitalij.

35-letna Avstralka je želela s svojim 28-dnevnim performansom razbiti predsodke, ki obstajajo o ženskih spolnih organih. Zato je to, po njenem mnenju, tabujsko področje povezala z nečim, na kar imamo vsi prijetne in nežne asociacije: s šalom. "Če dobro pogledate vulvo, ugotovite, da je to le del telesa. Ni nič šokantnega, strašljivega. Nič ne bo skočilo ven in vas pojedlo," meni umetnica.

28 dni je namreč v galeriji pletla šal, klobčič volne pa si je vsak dan pred pletenjem vstavila v vagino. Vztrajala je tudi v času menstruacije. Pravi, da njena umetnost ni bila boleča, mestoma jo je celo vzburjala. "Tako pletenje me omejuje, ampak ni boleče. Ženske iz tam iztisnejo otroke, to je precej robustno območje," je pojasnila.

Podrobnejša pojasnila projekta Jenkisove, ki se je končal sredi decembra, si lahko ogledate v tem videoposnetku (v angleškem jeziku).

Komentarjev 6
  • Janez_53 19:55 04.januar 2015.

    O čem pa klobasaš??? Kdo ali kaj izstopa??? Vagina???

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:47 04.januar 2015.

    svet je preveč obseden s tem da izstopa

  • slajan 11:32 04.januar 2015.

    In s tem je razbila predsodke o ženskih spolnih organih?!?! Babi manjka pameti pa dela na tekočem traku, da ne bo mogla razmišljati neumnosti.