Po 17-urah nastala velika črno-rdeča koalicija

Foto: EPA
Foto: EPA
CDU/CSU in SPD so se o novi koalicijski pogodbi pogajali natanko pet tednov.
Oglej si celoten članek

Vodstva nemških krčanskih demokratov (CDU), krščanskih socialistov (CSU) in socialdemokratov (SPD) so po 17-urni maratonski seji zgodaj davi dosegla dogovor o veliki koaliciji. Nemčija bo tako tretjič v svoji zgodovini dobila veliko koalicijo iz omenjenih strank. Dogovor mora potrditi še baza SPD.

Koalicijsko pogodbo bodo na skupni novinarski, ki je napovedana ob 12. uri, predstavili predsedniki vseh treh strank, Angela Merkel, Horst Seehofer in Sigmar Gabriel. 

Pred tem bo ob 11.45 v bundestagu podpis koalicijske pogodbe med poslanskimi skupinami omenjenih strank.

O koalicijski pogodbi nove črno-rdeče nemške velike koalicije bo baza socialdemokratov predvidoma odločala v prvi polovici decembra. Generalna sekretarka SPD Andrea Nahles je po pogajanjih dejala, da je moč članom SPD priporočiti, da podprejo pogodbo. Podobno je menil tudi vodja SPD v Schleswig-Holsteinu Ralf Stegner, ki velja za člana levega krila nemških socialdemokratov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:14 27. November 2013.

    Naprezanja za družbeno emancipacijo v21<br />Izvorna socialistična in komunistična, družbeno enakostna, emancipacijska, neposredno demokratična in sorodna naprezanja se v pogojih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.