Po 645 dneh se je skotila slončica

Foto: Živaslki vrt Dunaj
Foto: Živaslki vrt Dunaj
V dunajskem živalskem vrtu Schönbrunn se je po 645 dneh brejosti samice Tonge včeraj skotila slončica.
Oglej si celoten članek

Gre za prvi primer slonjega mladička na svetu, ki je bil spočet z umetno oploditvijo z zamrznjeno spermo slona iz divjine.

Za 28-letno samico Tongo, ki na Dunaju živi že od leta 1998, je to drugi mladiček. En dan stara samička s previdnimi koraki že sledi svoji mami in desetletni sestri Mongu ter vsake pol ure sesa mleko. Da se bodo lahko v miru navadile druga na drugo, bo družina še nekaj dni skrita pred očmi obiskovalcev. Medtem se bo s spletnim glasovanjem izbiralo slončičino ime.   

Že četrti mladiček 

Za živalski vrt Schönbrunn je to četrti mladiček afriškega slona. Novi naraščaj je glede vzreje še posebna senzacija. "To je prvi slonji mladiček, ki je bil spočet z umetno oploditvijo z globoko zamrznjeno spermo in s povsem novo tehniko. Oče je samec iz divjine, in sicer iz južnoafriškega rezervata Phinda Private Game Reserve," je povedala direktorica dunajskega živalskega vrta Dagmar Schratter. Da so veterinarji lahko pridobili samčevo spermo, so ga morali najprej uspavati, nato pa so mu z električnim spodbujanjem odvzeli seme.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.