Svet
18 ogledov

Po 645 dneh se je skotila slončica

slonček Živaslki vrt Dunaj
V dunajskem živalskem vrtu Schönbrunn se je po 645 dneh brejosti samice Tonge včeraj skotila slončica.

Gre za prvi primer slonjega mladička na svetu, ki je bil spočet z umetno oploditvijo z zamrznjeno spermo slona iz divjine.

Za 28-letno samico Tongo, ki na Dunaju živi že od leta 1998, je to drugi mladiček. En dan stara samička s previdnimi koraki že sledi svoji mami in desetletni sestri Mongu ter vsake pol ure sesa mleko. Da se bodo lahko v miru navadile druga na drugo, bo družina še nekaj dni skrita pred očmi obiskovalcev. Medtem se bo s spletnim glasovanjem izbiralo slončičino ime.   

Že četrti mladiček 

Za živalski vrt Schönbrunn je to četrti mladiček afriškega slona. Novi naraščaj je glede vzreje še posebna senzacija. "To je prvi slonji mladiček, ki je bil spočet z umetno oploditvijo z globoko zamrznjeno spermo in s povsem novo tehniko. Oče je samec iz divjine, in sicer iz južnoafriškega rezervata Phinda Private Game Reserve," je povedala direktorica dunajskega živalskega vrta Dagmar Schratter. Da so veterinarji lahko pridobili samčevo spermo, so ga morali najprej uspavati, nato pa so mu z električnim spodbujanjem odvzeli seme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.