Po 79 letih zakona umrla v razmiku nekaj ur

Foto: arhiv Žurnal24
Foto: arhiv Žurnal24
Poročila sta se leta 1943 in bila poročena 79 let. Umrla sta v razmiku nekaj ur.
Oglej si celoten članek

Hubert in June Malicote iz ameriške zvezne države Ohio sta se rodila julija 1922 in letos praznovala stoti rojstni dan. A to ni bila edina zavidljiva obletnica. 8. junija je minilo 79 let od njune poroke. V zakonu so se jima rodili trije otroci, dobila sta sedem vnukov in 11 pravnukov.

Recept za uspešen zakon, je Hubert videl v tem, da se nista prepirala. Njuna hči je za ameriške medije dejala, da sta vsak večer zaspala z roko v roki in si voščila lahko noč, zjutraj pa sta en drugemu najprej podarila nasmešek.

V zadnjih letih so ju pestile zdravstvene težave. Družina je letos skupaj praznovala zahvalni dan, nato pa se je June stanje poslabšalo, zato so jo sprejeli v hospic. Ločitev od žene je Huberta tako močno prizadela, da se je tudi njegovo stanje dramatično poslabšalo, zato so ga premestili k ženi. Kot je za ameriške medije povedal njun sin, je oče po nekaj dneh umrl strtega srca. Le 20 ur za njim je umrla tudi June.

Junija je v pogovoru za oddajo Today Hubert dejal, da si ne predstavlja življenja brez žene. 76-letni Sam je za The Dayton Daily News dejal, da je žalosten, a da ne bi smel biti, saj sta imela starša lepo življenje. "Skupaj sta odšla," je dodal.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.