Svet
5625 ogledov

Po 79 letih zakona umrla v razmiku nekaj ur

Starejši zakonski par starejša zakonca arhiv Žurnal24
Poročila sta se leta 1943 in bila poročena 79 let. Umrla sta v razmiku nekaj ur.

Hubert in June Malicote iz ameriške zvezne države Ohio sta se rodila julija 1922 in letos praznovala stoti rojstni dan. A to ni bila edina zavidljiva obletnica. 8. junija je minilo 79 let od njune poroke. V zakonu so se jima rodili trije otroci, dobila sta sedem vnukov in 11 pravnukov.

Recept za uspešen zakon, je Hubert videl v tem, da se nista prepirala. Njuna hči je za ameriške medije dejala, da sta vsak večer zaspala z roko v roki in si voščila lahko noč, zjutraj pa sta en drugemu najprej podarila nasmešek.

V zadnjih letih so ju pestile zdravstvene težave. Družina je letos skupaj praznovala zahvalni dan, nato pa se je June stanje poslabšalo, zato so jo sprejeli v hospic. Ločitev od žene je Huberta tako močno prizadela, da se je tudi njegovo stanje dramatično poslabšalo, zato so ga premestili k ženi. Kot je za ameriške medije povedal njun sin, je oče po nekaj dneh umrl strtega srca. Le 20 ur za njim je umrla tudi June.

Junija je v pogovoru za oddajo Today Hubert dejal, da si ne predstavlja življenja brez žene. 76-letni Sam je za The Dayton Daily News dejal, da je žalosten, a da ne bi smel biti, saj sta imela starša lepo življenje. "Skupaj sta odšla," je dodal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.