Po devetih dneh so jih našli

Foto: Epa
Foto: Epa
Pogrešane otroke so našli, še vedno so v podzemni jami, reševanje je v teku.
Oglej si celoten članek

12 dečkov tajskega mladinskega nogometnega moštva in njihovega trenerja so danes našli žive, potem ko so bili devet dni ujeti v jami na severu Tajske. Kot je sporočil guverner province Chiang Rai Narongsak Osottankaorn, jih bodo zdaj poskušali rešiti.

"Vseh 13 je živih. Poskrbeli bomo zanje, dokler se bodo lahko premikali," je dejal guverner po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

12 najstnikov, starih od 11 do 16 let, in njihov 25-letni nogometni trener so bili ujeti v poplavljeni jami na severu države devet dni. Predvidevajo, da je skupina v jami poiskala zavetje ob prihodu monsunskega dežja, ki je nato zalil vhod v jamo in jim onemogočil izhod.

Foto: Epa Iskanje pogrešanih nogometašev. Tajska.

Že prvi dan iskanja otrok so pred jamo našli njihovo športno opremo, dvoma, da so se spustili v jamo, ni bilo. Na območju so kampirali člani njihovih družin, v upanju, da bodo otroke našli žive in zdrave.

V iskanju je sodelovalo več kot tisoč ljudi, med drugim tudi pripadniki ameriške vojske. Pomagli so lokalnim oblastem v obsežni iskalni akciji, ki jo je oteževal močan dež.

Foto: Epa Tajska, reševanje

Reševanje 12 otrok ujetih v podzemni jami

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:35 3. Julij 2018.

    Biti 9 dni ujet z 12 dečki v podzemni jami so mokre sanje vsakega katoliškega župnika!

  • 08:03 3. Julij 2018.

    Vak čast dečkom in trenerju, pa srečno na prostost.

  • vec
    21:11 2. Julij 2018.

    EVO to je NOVICA, super sam da še vse na varno spravijo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.