Po eksploziji ploščadi naftni madež

Foto: Žurnal24 NAFTNA PLOŠČAD, MEHIŠKI ZALIV
Na eni izmed naftnih ploščadi v Mehiškem zalivu je odjeknila eksplozija. 13 delavcev, ki jih je sunek vrgel v vodo, so reševalci že rešili. V morje je že izteklo nekaj nafte.
Oglej si celoten članek

Po poročanju Ameriške obalne straže je v morju za uničeno ploščadjo mogoče opaziti že okoli dva kilometra dolg naftni madež. Kljub temu pa naj izlitje ne bi povzročilo takšne okoljske katastrofe kot po večmesečnem izlivanju nafte iz ploščadi BP.

Eksplozija, ki je po poročanju ameriških medijev v vodo vrgla 13 delavcev na ploščadi, se je zgodila ob 9.30 po lokalnem času le nekaj kilometrov stran od od mesta, kjer se je po izlivu nafte v aprilu zgodila največja okoljska katastrofa v ZDA.

Eden od delavcev je bil poškodovan, vse pa so prepeljali v bolnišnico, četudi naj jim ne bi bilo nič hudega, saj so nosili rešilne jopiče. Vzrok nesreče še ni znan.

Naftna ploščad, v lasti družbe Mariner Energy, se nahaja 144 kilometrov južno od obale Vermiliona. Na njej po podatkih tujih medijev še niso črpali nafte. V aprilski eksploziji na ploščadi Deepwater Horizon je umrlo enajst delavcev. Posledic ekološke katastrofe še vedno niso popolnoma odpravili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.