Svet
89 ogledov

Po eksploziji ploščadi naftni madež

NAFTNA PLOŠČAD, MEHIŠKI ZALIV Žurnal24 main
Na eni izmed naftnih ploščadi v Mehiškem zalivu je odjeknila eksplozija. 13 delavcev, ki jih je sunek vrgel v vodo, so reševalci že rešili. V morje je že izteklo nekaj nafte.

Po poročanju Ameriške obalne straže je v morju za uničeno ploščadjo mogoče opaziti že okoli dva kilometra dolg naftni madež. Kljub temu pa naj izlitje ne bi povzročilo takšne okoljske katastrofe kot po večmesečnem izlivanju nafte iz ploščadi BP.

Eksplozija, ki je po poročanju ameriških medijev v vodo vrgla 13 delavcev na ploščadi, se je zgodila ob 9.30 po lokalnem času le nekaj kilometrov stran od od mesta, kjer se je po izlivu nafte v aprilu zgodila največja okoljska katastrofa v ZDA.

Eden od delavcev je bil poškodovan, vse pa so prepeljali v bolnišnico, četudi naj jim ne bi bilo nič hudega, saj so nosili rešilne jopiče. Vzrok nesreče še ni znan.

Naftna ploščad, v lasti družbe Mariner Energy, se nahaja 144 kilometrov južno od obale Vermiliona. Na njej po podatkih tujih medijev še niso črpali nafte. V aprilski eksploziji na ploščadi Deepwater Horizon je umrlo enajst delavcev. Posledic ekološke katastrofe še vedno niso popolnoma odpravili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.