Po Evropi prometni kaos

Foto: EPA sneg Francija Foto: EPA sneg Foto: EPA sneg Foto: EPA sneg Foto: EPA sneg Kijev Foto: EPA sneg Srbija Foto: EPA sneg Španija
Sneg težav ne povzroča le v Sloveniji, ampak tudi drugod po Evropi.
Oglej si celoten članek

O snežnem kaosu poročajo iz skorajda cele Evrope, najhuje pa naj bi bilo v Franciji, Nemčiji in Belgiji. Težave se pojavljajo zlasti v prometu, tudi letalskem, saj je bilo odpovednih kar nekaj letov. Letalska družba British Airways je že včeraj odpovedala vse lete proti Parizu, Amsterdamu, Ženevi, Stockholmu in Münchnu. Tudi nizozemski KLM je odpovedal lete, potnikom, ki so bili namenjeni v Nemčijo, Belgijo, Pariz in Amsterdam, pa je ponudil alternativni prevoz. Leti iz pariških letališč Charles de Gaulle in Roissy so imeli enourno zamudo. Kaos pa ni prizanesel niti železniškemu prometu, pričakujejo pa tudi težave v ladijskem.

Težave tudi na Balkanu

V Bosni in Hercegovini bo danes hladno s snegom, ki ga bo v nižjih predelih napadlo od 20 do 40 centimetrov, v hribih tudi do 70 centimetrov. Največ snega so po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug zaenkrat namerili na Bjelašnici, in sicer 53 centimetrov.

Sneženje naj bi danes zajelo tudi Srbijo. Zaenkrat o do pet centimetrov visoki snežni odeji poročajo iz Novega Sada, Valjeva, Novega Pazarja in Beograda, do konca dne pa naj bi se razširil na vso državo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.