Svet
7 ogledov

Po Evropi prometni kaos

sneg Francija
1/7
EPA
Sneg težav ne povzroča le v Sloveniji, ampak tudi drugod po Evropi.

O snežnem kaosu poročajo iz skorajda cele Evrope, najhuje pa naj bi bilo v Franciji, Nemčiji in Belgiji. Težave se pojavljajo zlasti v prometu, tudi letalskem, saj je bilo odpovednih kar nekaj letov. Letalska družba British Airways je že včeraj odpovedala vse lete proti Parizu, Amsterdamu, Ženevi, Stockholmu in Münchnu. Tudi nizozemski KLM je odpovedal lete, potnikom, ki so bili namenjeni v Nemčijo, Belgijo, Pariz in Amsterdam, pa je ponudil alternativni prevoz. Leti iz pariških letališč Charles de Gaulle in Roissy so imeli enourno zamudo. Kaos pa ni prizanesel niti železniškemu prometu, pričakujejo pa tudi težave v ladijskem.

Težave tudi na Balkanu

V Bosni in Hercegovini bo danes hladno s snegom, ki ga bo v nižjih predelih napadlo od 20 do 40 centimetrov, v hribih tudi do 70 centimetrov. Največ snega so po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug zaenkrat namerili na Bjelašnici, in sicer 53 centimetrov.

Sneženje naj bi danes zajelo tudi Srbijo. Zaenkrat o do pet centimetrov visoki snežni odeji poročajo iz Novega Sada, Valjeva, Novega Pazarja in Beograda, do konca dne pa naj bi se razširil na vso državo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.