Po izgonu selitev v druge države

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Po izgonu Romov iz Francije nazaj v Romunijo so se ti zdaj začeli preseljevati v druge evropske države, za katere menijo, da so bolj demokratične kot Francija.
Oglej si celoten članek

Odločitev francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja, da Rome izžene nazaj v Romunijo, ni sporna le s stališča človekovih pravic, ampak tudi glede na posledice, ki jih bo njegovo dejanje imelo za druge evropske države.

Po poročanju Sky News se namerava 90 odstotkov izgnanih Romov zdaj preseliti v Veliko Britanijo, Nemčijo in Španijo. "Potrebujemo denar in hrano. Lahko živimo v Romuniji, vendar ne bomo dobili službe in v naši vasi ima vsaka družina po deset otrok," pravi Liordan Marian. Tristo evrov, ki mu jih je dala francoska vlada ob deportaciji v Romunijo, je porabil za osvežilce zraka, ki jih namerava prodajati na ulicah Velike Britanije. Ta zanj predstavlja državo z dobrim socialnim sistemom, ki spoštuje človekove pravice.

Romi v Marianovi vasi kot dežele priložnosti vidijo še Nemčijo in Španijo. V domači vasi vidijo le bedo, medtem ko po njihovem mnenju lepi avtomobili s tujimi registrskimi tablicami predstavljajo obljubljeno deželo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.