Po kocke na "kile" bo treba v Zagreb

Foto: EPA
Foto: EPA
Ljubitelji lego kock bodo od septembra svoje igrače lahko kupovali v prvi Lego trgovini v jugovzhodni Evropi.
Oglej si celoten članek

Trgovina kreativnih igrač za otroke in starejše bo v zagrebškem nakupovalnem centru Arena, so napovedali v danski družbi, v Zagrebu pa da bo na voljo celotna ponudba njihovih izdelkov, vključno z ekskluzivnimi linijami kot sta "Architecture" in "Technic" in tista za vse privržence filmov Vojne zvezd.

Med drugim bodo prodajali tudi lego kocke na kilograme, kar se je uveljavilo v njihovi ponudbi v drugih državah. Obiskovalci trgovine bodo lahko na podlagi nekaj tisoč ponujenih delov in kombinacij ustvarili tudi lastno lego strukturo.

Danski proizvajalec izdeluje več kot 55 milijard različnih elementov, ki jih prodajajo v več kot 130 držav. Skupina Lego zaposluje 12.000 delavcev. Ime družbe je kombinacija prvih črk danskega izraza "Leg godit", kar pomeni "lepo se igraj".

Od leta 1932, ko so družinsko podjetje Lego ustanovili v mestu Billund, so naredili več kot 700 milijard kock. V enem letu prodajo toliko kock, da bi lahko z njimi petkrat obkrožili Zemljo. Običajna lego kocka je namreč dolga 3,2 centimetra.

V Legu so v sporočilu še izpostavili, da reciklirajo do 90 odstotkov materialov, ki jih uporabljajo za izdelavo igrač.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.