Svet
87 ogledov

Po kocke na "kile" bo treba v Zagreb

Lego kocke EPA
Ljubitelji lego kock bodo od septembra svoje igrače lahko kupovali v prvi Lego trgovini v jugovzhodni Evropi.

Trgovina kreativnih igrač za otroke in starejše bo v zagrebškem nakupovalnem centru Arena, so napovedali v danski družbi, v Zagrebu pa da bo na voljo celotna ponudba njihovih izdelkov, vključno z ekskluzivnimi linijami kot sta "Architecture" in "Technic" in tista za vse privržence filmov Vojne zvezd.

Med drugim bodo prodajali tudi lego kocke na kilograme, kar se je uveljavilo v njihovi ponudbi v drugih državah. Obiskovalci trgovine bodo lahko na podlagi nekaj tisoč ponujenih delov in kombinacij ustvarili tudi lastno lego strukturo.

Danski proizvajalec izdeluje več kot 55 milijard različnih elementov, ki jih prodajajo v več kot 130 držav. Skupina Lego zaposluje 12.000 delavcev. Ime družbe je kombinacija prvih črk danskega izraza "Leg godit", kar pomeni "lepo se igraj".

Od leta 1932, ko so družinsko podjetje Lego ustanovili v mestu Billund, so naredili več kot 700 milijard kock. V enem letu prodajo toliko kock, da bi lahko z njimi petkrat obkrožili Zemljo. Običajna lego kocka je namreč dolga 3,2 centimetra.

V Legu so v sporočilu še izpostavili, da reciklirajo do 90 odstotkov materialov, ki jih uporabljajo za izdelavo igrač.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.