Po napadu v Barceloni incident še v Zaragozi

Foto: Profimedia
Nobenega dogodka za zdaj niso označili za teroristično dejanje.
Oglej si celoten članek

Najmanj trije ljudje so bili ranjeni, ko je v Zaragozi avtomobil z visoko hitrostjo zapeljal na pločnik v bližini prehoda za pešce. Voznik je po trku odpeljal s kraja. 

Policisti so zapuščeno vozilo našli nekaj sto metrov od kraja dogodka. Televizija Aragon poroča, da je policija aretirala moškega in žensko. Dogodek za zdaj obravnavajo kot prometno nesrečo. 

Foto: Profimedia Španija Barcelona napad

Zgodaj zjutraj je moški, oborožen z nožem vstopil v prostore policijske postaje v Barceloni in napadel tamkajšnje policiste. Napadalec, 29-letni Alžirec, naj bi ob napadu vzklikal "alahu akbar". Policisti so se na napad odzvali s strelnim orožjem in napadalca ubili. 

Španski mediji poročajo, da napadalec še ni bil obravnavan zaradi kriminalnih dejanj in da je dlje časa prebival v Španiji, kjer je živel z dekletom. Policija je kasneje sporočila, da incident obravnava kot teroristični napad. 

Vse policijske postaje po državi so v stanju pripravljenosti. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:13 20. Avgust 2018.

    Moj najboljši bratranec zasluži $ 279 / uro na računalniku. Že štiri mesece ni delovala, toda prejšnji mesec je njegovo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.