Po orkanu Dorian so se prešteli, podatki so strašljivi

Foto: Epa Orkan Dorian na Bahamih Foto: Epa orkan Dorian Bahami Foto: Epa Orkan Dorian na Bahamih Foto: Epa Orkan Dorian na Bahamih
Po orkanu Dorian, ki je v začetku meseca pustošil po Bahamih, so tamkajšnje oblasti danes sporočile, da pogrešajo 2500 ljudi.
Oglej si celoten članek

Število pogrešanih bi se sicer lahko kmalu zmanjšalo, saj morajo preveriti, ali so morda nekateri pogrešani v začasnih namestitvah, piše britanski BBC.

Vseeno podatki o pogrešanih nakazujejo, da bi lahko orkan terjal več kot do sedaj potrjenih 50 smrtnih žrtev.

Tiskovni predstavnik bahamske agencije za krizno upravljanje Carl Smith je danes potrdil, da imajo trenutno na seznamu okoli 2500 pogrešanih oseb. "Seznam moramo še primerjati z vladnimi informacijami o osebah, ki so v začasnih namestitvah ali ki so jih evakuirali," je dodal.

Orkan je na Bahamih povzročil ogromno škodo, najhuje je bilo na otokih Grand Bahama in Abaco. Po oceni Združenih narodov naj bi na Bahamih pomoč potrebovalo več kot 700.000 ljudi, kar je skorajda celotno prebivalstvo otokov Grand Baham in Abaco.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.