Po petdesetih letih razrešili skrivnost

Foto: Profimedia
Izsledki preiskave so potrdili domneve.
Oglej si celoten članek

Oktobra 1966 je Louise Pietrewicz zaprla svoj bančni račun in odšla iz mesta s takratnim partnerjem, policistom Williamom P Bokenom. Od takrat se je za njo izgubila vsaka sled. Pred dvema tednoma je zgodba dobila epilog. 

V kleti hiše na Long Islandu, ki je bila v lasti Bokena, so našli človeške ostanke. Analiza je pokazala, da gre za pogrešano Louise. Ni še znano, ali bodo lahko ugotovili vzrok smrti. 

"Nikoli me ne bi zapustila," je za Suffolk Times povedala njena hči Sandy Blampied. "Če bi bila živa, bi me poklicala, mi povedala, da bi lahko bili skupaj." A to se ni zgodilo.

Dan preden je izginila je z bančnega računa dvignila ves svoj denar in račun zaprla. En dan za tem, ko so jo zadnjič videli, je Boken dal odpoved v službi, po tem ko je bil tri dni pred tem na bolniškem dopustu. 

Suffolk Times piše, da je Bokenova nekdanja žena obvestila policija, da je v kleti njegove hiše zakopano truplo. Policisti so s pomočjo radarja odkrili okostje, ki je bilo zakopano 2 metra globoko pod betonskimi tlemi. 

Hči pokojne je prepričana, da je mamo umoril Boken. "Mislim, da jo je ubil tistega dne, ko sva se zadnjič videli," je Blampiedova dejala za Times Herald-Record. "Preden sem šla v šolo, sem jo objela in poljubila. Prepričana sem, da jo je tistega dne ubil." 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.