Svet
4292 ogledov

Po petdesetih letih razrešili skrivnost

sestavljanka puzzle
Izsledki preiskave so potrdili domneve.

Oktobra 1966 je Louise Pietrewicz zaprla svoj bančni račun in odšla iz mesta s takratnim partnerjem, policistom Williamom P Bokenom. Od takrat se je za njo izgubila vsaka sled. Pred dvema tednoma je zgodba dobila epilog. 

V kleti hiše na Long Islandu, ki je bila v lasti Bokena, so našli človeške ostanke. Analiza je pokazala, da gre za pogrešano Louise. Ni še znano, ali bodo lahko ugotovili vzrok smrti. 

"Nikoli me ne bi zapustila," je za Suffolk Times povedala njena hči Sandy Blampied. "Če bi bila živa, bi me poklicala, mi povedala, da bi lahko bili skupaj." A to se ni zgodilo.

Dan preden je izginila je z bančnega računa dvignila ves svoj denar in račun zaprla. En dan za tem, ko so jo zadnjič videli, je Boken dal odpoved v službi, po tem ko je bil tri dni pred tem na bolniškem dopustu. 

Suffolk Times piše, da je Bokenova nekdanja žena obvestila policija, da je v kleti njegove hiše zakopano truplo. Policisti so s pomočjo radarja odkrili okostje, ki je bilo zakopano 2 metra globoko pod betonskimi tlemi. 

Hči pokojne je prepričana, da je mamo umoril Boken. "Mislim, da jo je ubil tistega dne, ko sva se zadnjič videli," je Blampiedova dejala za Times Herald-Record. "Preden sem šla v šolo, sem jo objela in poljubila. Prepričana sem, da jo je tistega dne ubil." 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.