Po pomoti bombardiral svoje

Napaka, ki bi lahko bila usodna: pilot na bojišču v Afganistanu zamenjal lokacijo talibanov z lokacijo svojih sovojakov.
Oglej si celoten članek

Vojaki ameriške vojske so v Afganistanu, v provinci Paktika, na oddaljenem grebenu opazili skupino talibanskih upornikov in se zapletli v obstreljevanje. Hkrati so se odločili za letalski napad in tu se je zgodila napaka, ki bi lahko zahtevala več življenj. Pilot je 250-kilogramsko bombo namreč odvrgel 15 metrov od lokacije svojih soborcev. Vse se je končalo srečno, nihče ni bil ranjen, zaradi napake pa so bili vsi pretreseni in osupli.

Še vedno ni jasno, kako je lahko prišlo do take pomote. "Po pravici povedano – do zdaj smo odvrgli toliko bomb, da me ni nikoli niti prešinilo, da bi se kaj takega lahko zgodilo," je za stran Funker530.com dejal neimenovan ameriški vojak.
 
V zgornjem videoposnetku (v angleščini) si lahko ogledate dogajanje med "napadom" in tik po njem. Posnetek – kdaj natančno je nastal, ni znano – je del dokumentarca o vojni v Afganistanu, ki bo temeljil na posnetkih, nastali v neposrednih spopadih.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.