Po ponesrečence bo prišel dron

Foto: Argodesign
Foto: Argodesign
Poškodovane v nesrečah bodo morda v prihodnosti v bolnišnico vozili kar z letečimi roboti.
Oglej si celoten članek

Na nekaterih rurarnih področjih lahko včasih oboleli ure čakajo na nujno medicinsko pomoč. Prav tako težavo pri reševanju predstavlja gost promet na cestah v primeru prometnih nesreč. Zato so izdelali prototip reševalnega drona, ki bi lahko močno skrajšal pot do bolnišnice in reševal na ta način življenja. 

Samovozeči robot

Samovozeči dron, ki so ga izdelali v družbi Argodesign iz Austina v Teksasu ne potrebuje pilota, dovolj je majhen, da lahko hitro pristane tudi na ulici, kjer velik reševalni helikopter ne more. 
Ustanovitelj družbe Mark Rolston je povedal, da koncept še ni popolnoma izdelan, a nakazuje smer, kjer se bodo droni lahko uporabljali v prihodnosti. "Lepo bi bilo, če bi jih uporabili tudi na ta način, ne le v vojski ali za fotografijo," je povedal za medije. 

Dron je oblikovan kot štirikopter, krmili se s pomočjo GPS, pilota ali kombinacijo obojega.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 23:32 10. Januar 2017.

    ampak ne v sloveniji ker pri nas so droni po novem prepovedani sploh letenje v take namene.

  • 22:22 10. Januar 2017.

    amm aaaaa ni razlika v tem da če bi se stumbal z heličem si skor gotovo mrzu, z dronom pa …

  • 20:10 10. Januar 2017.

    Poznaš razliko med dronom in helikopterjem?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.