Svet
17 ogledov

Po ponesrečence bo prišel dron

Reševalni dron Argodesign
Poškodovane v nesrečah bodo morda v prihodnosti v bolnišnico vozili kar z letečimi roboti.

Na nekaterih rurarnih področjih lahko včasih oboleli ure čakajo na nujno medicinsko pomoč. Prav tako težavo pri reševanju predstavlja gost promet na cestah v primeru prometnih nesreč. Zato so izdelali prototip reševalnega drona, ki bi lahko močno skrajšal pot do bolnišnice in reševal na ta način življenja. 

Samovozeči robot

Samovozeči dron, ki so ga izdelali v družbi Argodesign iz Austina v Teksasu ne potrebuje pilota, dovolj je majhen, da lahko hitro pristane tudi na ulici, kjer velik reševalni helikopter ne more. 
Ustanovitelj družbe Mark Rolston je povedal, da koncept še ni popolnoma izdelan, a nakazuje smer, kjer se bodo droni lahko uporabljali v prihodnosti. "Lepo bi bilo, če bi jih uporabili tudi na ta način, ne le v vojski ali za fotografijo," je povedal za medije. 

Dron je oblikovan kot štirikopter, krmili se s pomočjo GPS, pilota ali kombinacijo obojega.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • stanko75 23:32 10.januar 2017.

    ampak ne v sloveniji ker pri nas so droni po novem prepovedani sploh letenje v take namene.

  • allstarr111 22:22 10.januar 2017.

    amm aaaaa ni razlika v tem da če bi se stumbal z heličem si skor gotovo mrzu, z dronom pa kao preživiš :) oboje je eno in isto, plovilo ki leti po zraku, in če na B707 vklopiš autopilota tudi ...prikaži večudi takoj postane dron :) tko da to poznamo že dolgo časa, le vsak kekec ga ni mogu dobit tko kot dans pr kitajcu :)

  • Janez_53 20:10 10.januar 2017.

    Poznaš razliko med dronom in helikopterjem?