Po Rusiji so se oglasile sirene za nevarnost

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V več ruskih regijah so se oglasile sirene, ki naznanjajo nevarnost napada.
Oglej si celoten članek

Sirene, ki naznanjajo nevarnost, so se oglasile kot posledica hekerskih napadov na serverje radijskih in televizijskih postaj. Da so bili žrtev hekerskega napada, so že potrdili na ruskem ministrstvu za izredne razmere. "Kot posledica hekerskega napada na serverje radijskih in televizijskih postaj so v nekaterih delih države predvajali obvestilo o nevarnosti zračnega napada," sporočilo ministrstva povzema Reuters. "Te informacije so napačne in ne odsevajo realnega stanja." 

Hekerji so prekinili radijske programe v regijah Voronjež in na Krimu. Namesto predvidenih vsebin so prebivalci slišali sirene za nevarnost in poziv prebivalcem, naj gredo v zaklonišča. Sireno za zračni napad naj bi hekerji predvajali tudi na območju Moskve, Omska, Saratova in Belgoroda. 

Tarča napada je bilo več regijskih postaj v lasti Gazprom Media. "Takšni napadi na našo satelitsko mrežo postajajo del našega vsakdana," je za RIA Novosti dejalo podjetje. 

Reuters medtem poroča, da so v Sankt Peterburgu zjutraj začasno zaustavili vse lete. Razlog za to je bil neznani leteči predmet nad tem območjem. Ruski mediji navajajo, da bi lahko šlo za dronu podoben predmet, oblasti razloga za zaprtje letališča niso podale. Zaprt je bil zračni prostor v krogu 200 kilometrov od letališča Pulkovo. Rusija naj bi v zrak poslala dve vojaški letali, ki pa naj ne bi našli vsiljivca. 

Letalski promet je okoli 10. ure po srednjeevropskem času spet normalno stekel. Po podatkih spletne strani FlightRadar24 se je moralo več letal, ki so bila namenjena v Sankt. Peterburg obrniti, zapora zračnega prostora pa naj bi vplivala tudi na letala, namenjena v Kaliningrad, piše Reuters.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 19:01 28. Februar 2023.

    Ko bodo Rusi občutili vojno z vsem njeni razsežnosti, bodo spravili Putlerja z oblasti!

  • 14:12 28. Februar 2023.

    To mi delaj ! ! ! Naj še rusi malo občutijo ta strah, ko se sliši sirena za nevarnost.

  • 13:03 28. Februar 2023.

    "Leningrad oblast"?! A to še obstaja?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.