Svet
25735 ogledov

Po Rusiji so se oglasile sirene za nevarnost

Rusija lažni alarm siren za zračni napad Profimedia
V več ruskih regijah so se oglasile sirene, ki naznanjajo nevarnost napada.

Sirene, ki naznanjajo nevarnost, so se oglasile kot posledica hekerskih napadov na serverje radijskih in televizijskih postaj. Da so bili žrtev hekerskega napada, so že potrdili na ruskem ministrstvu za izredne razmere. "Kot posledica hekerskega napada na serverje radijskih in televizijskih postaj so v nekaterih delih države predvajali obvestilo o nevarnosti zračnega napada," sporočilo ministrstva povzema Reuters. "Te informacije so napačne in ne odsevajo realnega stanja." 

Hekerji so prekinili radijske programe v regijah Voronjež in na Krimu. Namesto predvidenih vsebin so prebivalci slišali sirene za nevarnost in poziv prebivalcem, naj gredo v zaklonišča. Sireno za zračni napad naj bi hekerji predvajali tudi na območju Moskve, Omska, Saratova in Belgoroda. 

Tarča napada je bilo več regijskih postaj v lasti Gazprom Media. "Takšni napadi na našo satelitsko mrežo postajajo del našega vsakdana," je za RIA Novosti dejalo podjetje. 

Reuters medtem poroča, da so v Sankt Peterburgu zjutraj začasno zaustavili vse lete. Razlog za to je bil neznani leteči predmet nad tem območjem. Ruski mediji navajajo, da bi lahko šlo za dronu podoben predmet, oblasti razloga za zaprtje letališča niso podale. Zaprt je bil zračni prostor v krogu 200 kilometrov od letališča Pulkovo. Rusija naj bi v zrak poslala dve vojaški letali, ki pa naj ne bi našli vsiljivca. 

Letalski promet je okoli 10. ure po srednjeevropskem času spet normalno stekel. Po podatkih spletne strani FlightRadar24 se je moralo več letal, ki so bila namenjena v Sankt. Peterburg obrniti, zapora zračnega prostora pa naj bi vplivala tudi na letala, namenjena v Kaliningrad, piše Reuters.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Kmodri 19:01 28.februar 2023.

    Ko bodo Rusi občutili vojno z vsem njeni razsežnosti, bodo spravili Putlerja z oblasti!

  • PaPajapopi 14:12 28.februar 2023.

    To mi delaj ! ! ! Naj še rusi malo občutijo ta strah, ko se sliši sirena za nevarnost.

  • AnGus 13:03 28.februar 2023.

    "Leningrad oblast"?! A to še obstaja?