Po strmoglavljenju letala štirje otroci sami preživeli 17 dni v džungli

Foto: Profimedia Kolumbija strmoglavljenje letala otroci preživeli Foto: Profimedia Kolumbija strmoglavljenje letala otroci preživeli Foto: Profimedia Kolumbija strmoglavljenje letala otroci preživeli
Trinajstletna deklica in njeni trije bratje, stari devet, štiri in 11 mesecev, so po tragični nesreči sami preživeli 17 dni v džungli.
Oglej si celoten članek

V džungli so našli štiri otroke, ki so bili na letalu, ki je 1. maja strmoglavilo v džungli. Na letalu so bili poleg otrok trije odrasli, med njimi tudi njihova mati. Preiskovalci domnevajo, da je letalo strmoglavilo zaradi mehanske težave. 

Reševalno akcijo so oteževali zahtevni pogoji. Letalo je strmoglavilo na območju, kjer rastejo izjemno visoka drevesa, zaradi česar je bilo iskanje iz zraka težavno. Na roko jim ni šlo niti vreme, saj je v zadnjem obdobju padla velika količina dežja. Pri iskanju so si pomagali tako s helikopterji kot z reševalnimi psi. 

Foto: Profimedia Kolumbija strmoglavljenje letala otroci preživeli

Med iskanjem preživelih je kolumbijska vojska našla zavetje, narejeno iz palic in vej, ostanke sadja, škarje in elastiko za lase kot tudi stekleničko najmlajšega otroka. Po tej najdbi so okrepili iskalno akcijo. Na terenu je bilo več kot sto vojakov. 

Novico o tem, da so našli otroke, je na Twitterju potrdil kolumbijski predsednik Gustavo Petro. Viri iz vojske sicer navajajo, da otroci še niso v njihovem varstvu, piše Daily Mail. Mediji navajajo, da obstaja možnost, da je otroke našel kateri od domačinov, ki po džungli potujejo s čolni. Zaradi velikih razdalj in težavnega prehajanja območja pa se vojska do njih še ni prebila.  

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:07 18. Maj 2023.

    "Trinajstletna deklica in njeni trije bratje, stari devet, štiri in 11 mesecev, so po tragični nesreči sami preživeli 17 dni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.