Svet
4269 ogledov

Po strmoglavljenju letala štirje otroci sami preživeli 17 dni v džungli

Kolumbija strmoglavljenje letala otroci preživeli
1/3
Profimedia
Trinajstletna deklica in njeni trije bratje, stari devet, štiri in 11 mesecev, so po tragični nesreči sami preživeli 17 dni v džungli.

V džungli so našli štiri otroke, ki so bili na letalu, ki je 1. maja strmoglavilo v džungli. Na letalu so bili poleg otrok trije odrasli, med njimi tudi njihova mati. Preiskovalci domnevajo, da je letalo strmoglavilo zaradi mehanske težave. 

Reševalno akcijo so oteževali zahtevni pogoji. Letalo je strmoglavilo na območju, kjer rastejo izjemno visoka drevesa, zaradi česar je bilo iskanje iz zraka težavno. Na roko jim ni šlo niti vreme, saj je v zadnjem obdobju padla velika količina dežja. Pri iskanju so si pomagali tako s helikopterji kot z reševalnimi psi. 

Kolumbija strmoglavljenje letala otroci preživeli | Avtor: Profimedia Profimedia

Med iskanjem preživelih je kolumbijska vojska našla zavetje, narejeno iz palic in vej, ostanke sadja, škarje in elastiko za lase kot tudi stekleničko najmlajšega otroka. Po tej najdbi so okrepili iskalno akcijo. Na terenu je bilo več kot sto vojakov. 

Novico o tem, da so našli otroke, je na Twitterju potrdil kolumbijski predsednik Gustavo Petro. Viri iz vojske sicer navajajo, da otroci še niso v njihovem varstvu, piše Daily Mail. Mediji navajajo, da obstaja možnost, da je otroke našel kateri od domačinov, ki po džungli potujejo s čolni. Zaradi velikih razdalj in težavnega prehajanja območja pa se vojska do njih še ni prebila.  

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 2
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 08:07 18.maj 2023.

    "Trinajstletna deklica in njeni trije bratje, stari devet, štiri in 11 mesecev, so po tragični nesreči sami preživeli 17 dni v džungli."....................Glede na vaš umotvor od naslova bi sklepali, da je šlo za trinajstletno deklico in tri otroke mlajše od ...prikaži več enega leta, kar je povsem drugače od dejstva da so bili otroci stari 4...9..13 let in z dojenčkom 11 mesecev.......Res vprašanje kdo in ZAKAJ vas plačuje..