Za brutalne poškodbe dveletne deklice odgovorna mama

Foto: Profimedia
Preiskovalni sodnik je staršema dveletne deklice odredil enomesečni pripor. Deklica se še vedno bori za življenje v zagrebški bolnišnici.
Oglej si celoten članek

Deklico je v bolnišnico pripeljala mama, ki je trdila, da je deklica nerodno padla in se poškodovala. A izkazalo se je, da so deklico pretepali. Zdravniki so deklico, ki ima hude poškodbe glave in možganov, operirali. 

Kot poročajo hrvaški mediji, naj bi mama deklico udarila s tako silo, da so deklico zaradi poškodb morali prepeljati v bolnišnico. Nad deklico naj bi se starša znašala vse od novembra. Trije starejši otroci naj bi bili žrtve svojih staršev že dlje časa.  

Sodnik je po zaslišanju dejal, da starša deklice ostajata v priporu. Mami očitajo pet kaznivih dejanj, očetu pa štiri. Mama je osumljena, da je deklici povzročila poškodbe, zaradi katerih se deklica zdravi v bolnišnici. Očetu očitajo zanemarjanje in zlorabo vseh štirih otrok. Tako mati kot oče naj bi delno priznala kazniva dejanja. 

Oče je bil v preteklosti že obravnavan zaradi družinskega nasilja, takrat naj bi bili njegovi žrtvi mama in žena. Najmlajša hčerka naj bi bila do novembra v rejniški družini, potem pa so jo vrnili biološkima staršema, nad družino naj bi bdel tamkajšnji center za socialno delo. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.